lørdag den 6. oktober 2007

Chokoladefondant


I dag startede med rengøring før Hannah vågnede. Efter hun havde fået sin morgenmad fik jeg vasket ovnlågen af til vores brændeovn, føj den var blevet ulækker.

Kl 1020 måtte jeg skynde mig afsted ned i byen, skulle mødes med Maria og Ronja til Babybio og se "Til døden skiller os ad" - den var oki, men ikke helt så sjov som jeg havde hørt.

Ud at handle og så hjem og starte på madlavning. Poul, Dorthe, Mette + unger, Martin, Ulrike og Oliver kom nemlig til middag - puha.... når man skal lave mad til så mange så er der altså en del der skal passe sammen. Jeg lavede bagte rodfrugter + kartofler i ovn, og så en oksefilet med Championsnask (400 gram marksvampe, persille samt kalkunbacon og rødvin kogt godt sammen) på toppen og pakket ind i mørdej.

Til dessert fik vi chokolade fondant, og det er jo altid et hit - tror dog at Oliver var mere vild med isen og "syltetøjet" (hindbærcoulis ;))

Gæsterne gik ved 23-24 tiden og jeg sidder nu og har oprettet min første blog, og tænker lidt på om det mon er en god ide, eller der bliver for meget fnidder-fnadder, nå' det kan tiden vel kun vise.

Opskriften til Chokoladefondant må jeg hellere skrive ned. Den er tyvstjålet inde fra "Mojito-instituttet.dk"

Chokoladen man bruger til denne opskrift kan næsten ikke blive god nok - alt med et kakao indhold på under 60-70% giver et dårligt resultat. Bedst er det at bruge Valhrona eller lignende, men jeg kan også anbefale f.eks. at bruge Lindt, som fås i en del supermarkeder.

Til 6 portioner brugers:
250 g Chokolade
250 g Smør
5 Æg
5 Æggeblommer
125 g Sukker
75 g Hvedemel

Start med forsigtigt at smelte chokoladen. Samtidigt smeltes smørret i en kasserolle. Hæld den smeltede chokolade og smør op i en stor skål og rør det godt sammen.

I en anden skål pisker man nu æg, æggeblommer og sukker sammen indtil blanding antager en bleglig farve og bliver luftig.

Hæld æggeblanding op i skålen med chokolade/smør blanding og rør det hele sammen. Rør melet i den samlede blansing og bliv ved med at røre til alt er ordentligt rørt sammen.

Fondandt blandingen kan nu hældes op i 6 vel smurte ramekiner eller silikoneforme (jo bedre "slippe evne" formene har jo nemmere er de at få ud senere).

De skal nu stå i køleskabet mindst 2 timer indtil de er klar til at blive bagt ca 12 minutter ved 200 grader. Bemærk at bagetiden kan variere! Det er meningen at de skal være bagt præcist så meget at fondanten kan tage ud af formen og serveres mens den holder formen men stadig være flydende inden i.

Server straks sammen med en rigtigt god vanilie is og friske hindbær.

Husk: Alle æg anvendt til denne opskrift skal være pasteuriserede

2 kommentarer:

Kirsten sagde ...

Mmmmmm, det lyder vel nok lækkert. Dén dessert må du da gerne servere for os en gang ;o). Håber, at det går godt. Hos os er Jonathan lige begyndt at læse sin første bog. I aften kommer der nye billeder på min og familiens blog.

Må jeg lave et link til din blog i min personlige blog?

Robogirl Dax aka Mette sagde ...

Arj, jeg er vist ikke god til at læse mine kommentarer, selvfølgelig må du linke ;)

Og tillykke med fødselsdag, var det ikke idag, æææh igår ? ;)